• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για την τούρτα
  • 250 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • 2 ½ φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 λάιμ (το ξύσμα)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 φλ. γάλα
  • 4 κ.γλ. μαρμελάδα αγριοφράουλα
  • Για το μοντάρισμα
  • 1 βάζο μαρμελάδα αγριοφράουλα
  • λίγη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • μάντολες σπασμένες ή καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
  • Για την κρέμα επικάλυψης
  • 125 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη + λίγη επιπλέον
  • 3 κ.σ. κοφτές στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • λίγες σταγόνες βανίλια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τούρτα με αγριοφράουλα

    Για την εύκολη τούρτα με παντεσπάνι και γέμιση μαρμελάδα φράουλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Για το παντεσπάνι

    Βουτυρώνουμε και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψάκια 20 ή 22 εκ. Σε μπολ με μίξερ χειρός βάζουμε τη μαργαρίνη με την άχνη και χτυπάμε για λίγο, 2-3′ να κρεμώσουν. 1 -1 ρίχνουμε τα αβγά, να τα πίνει το μείγμα. Σκάβουμε με σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ για σωστή ανάμειξη υλικών.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το αλάτι και την καρύδα.

    Χαμηλώνουμε το μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι, γάλα αρχίζοντας με αλεύρι και τελειώνοντας με αλεύρι.
    Ρίχνουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγη μαρμελάδα αγριοφράουλα σαν μεγάλες σταγόνες στην επιφάνειά τους.

    Ψήνουμε για περίπου 30′ μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο τους.

    Αφήνουμε να σταθούν για 10′ και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

    Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε κάθε παντεσπάνι σε δυο φέτες. Μοντάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα. Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι και μαρμελάδα εναλλάξ. Αφήνουμε στο ψυγείο για να ποτίσει καλά η μαρμελάδα το γλυκό.

    Για την κρέμα επικάλυψης

    Σε μπολ βάζουμε την μαλακή μαργαρίνη με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγο να κρεμώσουν. Προσθέτουμε την βανίλια και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε. Αυξομειώνουμε την πυκνότητα της κρέμας προσθέτοντας λίγη άχνη. Αν κάνει πολύ ζέστη και λιώνει η κρέμα βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει. Αλείφουμε ολόγυρα την τούρτα.

    Πασπαλίζουμε λίγη ινδική καρύδα την επιφάνεια. Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα αγριοφράουλα στο κέντρο και ντύνουμε τα πλαϊνά της τούρτας με σπασμένες μάντολες ή καραμελωμένα αμύγδαλα.

    Είναι υπέροχη όταν είναι ολόφρεσκη, αλλά αν μείνει μια νύχτα στο ψυγείο και ποτίσει με τα αρώματα της αγριοφράουλας, είναι συγκλονιστική.

    Όταν φτιάχνετε μια τούρτα με παντεσπάνι σαν αυτή αλλά και σαν την παρακάτω, αναζητήστε τα μυστικά μου για να έχετε σίγουρη επιτυχία

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×