Τούρτα κάστανο με σοκολάτα
Τούρτα κάστανο με σοκολάτα
Αυτή η τούρτα κάστανο με σοκολάτα είναι σκέτη κόλαση! Δοκιμάστε την!
Για την τούρτα κάστανο με σοκολάτα,
είτε αγοράζουμε προβρασμένα κάστανα για ευκολία, είτε τα βράζουμε εμείς και τα ξεφλουδίζουμε.
- Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να βράσετε και να καθαρίσετε εύκολα τα κάστανα.
- Τα ξεφλουδισμένα κάστανα πρέπει να είναι 500 γραμ.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε με το γάλα για 10΄, να μαλακώσουν, και κατόπιν πετάμε το γάλα.
- Χτυπάμε στον κόφτη του μίξερ (μαχαίρια) τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τα κάστανα.
- Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7΄-8΄, μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους αφομοιώσει το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τη σοκολάτα και τα κάστανα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε μαρέγκα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορφές.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στο μείγμα και χτυπάμε απαλά να αραιώσει.
- Έπειτα, απαλά διπλώνουμε μέσα στο μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
Για το ψήσιμο
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45΄ στους 150οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γλυκό σε τουρτιέρα.
Για τη γκανάς σοκολάτας
- Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
- Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
- Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ!
- Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.
- Αφήνουμε τη γκανάς να σταθεροποιηθεί, γαρνίρουμε με σαντιγί και μαρόν γλασέ.