• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη γέμιση
  • 500 γραμ. προβρασμένα κάστανα (εμπορίου)
  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γραμ. κουβερτούρα
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • Για τη γκανάς σοκολάτας
  • 80 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 100 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τούρτα κάστανο με σοκολάτα

    Τούρτα κάστανο με σοκολάτα

    Αυτή η τούρτα κάστανο με σοκολάτα είναι σκέτη κόλαση! Δοκιμάστε την!

    Για την τούρτα κάστανο με σοκολάτα,

    είτε αγοράζουμε προβρασμένα κάστανα για ευκολία, είτε τα βράζουμε εμείς και τα ξεφλουδίζουμε.

    • Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να βράσετε και να καθαρίσετε εύκολα τα κάστανα.
    • Τα ξεφλουδισμένα κάστανα πρέπει να είναι 500 γραμ.
    • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε με το γάλα για 10΄, να μαλακώσουν, και κατόπιν πετάμε το γάλα.
    • Χτυπάμε στον κόφτη του μίξερ (μαχαίρια) τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τα κάστανα.
    • Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7΄-8΄, μέχρι να ασπρίσει.
    • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους αφομοιώσει το μείγμα.
    • Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τη σοκολάτα και τα κάστανα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε μαρέγκα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορφές.
    • Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στο μείγμα και χτυπάμε απαλά να αραιώσει.
    • Έπειτα, απαλά διπλώνουμε μέσα στο μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα με σπάτουλα.
    • Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.

    Για το ψήσιμο

    • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45΄ στους 150οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
    • Αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γλυκό σε τουρτιέρα.

    Για τη γκανάς σοκολάτας

    • Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
    • Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
    • Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
    • Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
    • Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
    • Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ!
    • Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.
    • Αφήνουμε τη γκανάς να σταθεροποιηθεί, γαρνίρουμε με σαντιγί και μαρόν γλασέ.

    Σας αρέσουν τα κάστανα; Δείτε περισσότερες συνταγές για να τα απολαύσετε εδώ.

    Αν σας άρεσε αυτή η τούρτα κάστανο με σοκολάτα, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω εύκολη συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×