• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
15
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες τυρί για τοστ
  • 2 κ.σ κέτσαπ
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • λίγα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τσιγγάνα

    Για την τσιγγάνα ανοίγουμε το φύλο σφολιάτας

    στον πάγκο και το κόβουμε στα δυο. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε τα υλικά για την τσιγγάνα και κλείνουμε σταυρωτά σε φάκελο.

    Τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια της σφολιάτας.

    Αλείφουμε με λίγο γάλα προαιρετικά.

    Ακουμπάμε τις 2 γεμιστές τσιγγάνες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25΄, να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.

    Η τσιγγάνα είναι ένα σνακ που συνηθιζόταν στις καντίνες του δρόμου.

    Γεμιστή άλλες φορές με σάλτσα ντομάτας και αλλαντικά ή με σάλτσα μπεσαμέλ, τυριά και αλλαντικά.

    Γεμίστε την με ό,τι έχετε στο ψυγείο ή με υλικά που σας έχουν περισσέψει και κλείστε τη σταυρωτά σε φάκελο. Ψήστε και απολαύστε τη ζεστή.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε και το παρακάτω πεντανόστιμο σνακ!

    https://www.argiro.gr/recipe/tragana-mpiskota-sfoliatas/

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται