• προετοιμασία 2 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
15
  • 8 vegan μπιφτέκια σπιτικά (ή εμπορίου)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα vegan λεμονάτα μπιφτέκι

    Θα χρειαστούμε μια πλασοτέ κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια για 2΄ από κάθε πλευρά. 

    Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστούν τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα, σκεπάζουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε για 4΄από κάθε πλευρά.

    Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

    Βράζουμε δυνατά τη σάλτσα για 1΄να πυκνώσει.

    Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών και πράσινη σαλάτα εποχής.

    Αν θέλεις περισσότερες χορτοφαγικές συνταγές; Σου έχω ολόκληρη vegan κατηγορία να διαλέξεις.

    Δείτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια μπιφτέκια εδώ!

    Τα μυστικά
    μυστικά για αφράτα μπιφτέκια
    Διαφήμιση

    Εσύ με τι σαλάτα συνοδεύεις τα vegan μπιφτέκια σου;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται