Για τα vegan λεμονάτα μπιφτέκι
Θα χρειαστούμε μια πλασοτέ κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια για 2΄ από κάθε πλευρά.
Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστούν τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα, σκεπάζουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε για 4΄από κάθε πλευρά.
Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Βράζουμε δυνατά τη σάλτσα για 1΄να πυκνώσει.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών και πράσινη σαλάτα εποχής.
Αν θέλεις περισσότερες χορτοφαγικές συνταγές; Σου έχω ολόκληρη vegan κατηγορία να διαλέξεις.