Virgin Paloma

Υλικά

Για το virgin Paloma

  • 150 ml χυμό ροδιού
  • 1/2 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 1/2 λάιμ (χυμό)
  • 150 ml σόδα αναψυκτικό
  • 2 κ.σ. σιρόπι τζίντζερ

Για το σιρόπι τζίντζερ

  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 1 μικρή φλούδα λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 1 φέτ. γκρέιπφρουτ
  • 1 φέτ. λάιμ
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Ρόδι καθαρισμένο
  • Τριμμένο πάγο

Για το σιρόπι τζίντζερ

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το τζίντζερ, το λάιμ (φλούδα) και νερό.

Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 2′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο.

Αφήνουμε στην άκρη για 10′.

Σουρώνουμε το σιρόπι και το διατηρούμε στο ψυγείο για τα cocktails.

Για το mocktail

Βρέχουμε το χείλος 2 ποτηριών και τα βουτάμε σε ζάχαρη να ντυθούν.

Βάζουμε στα ποτήρια τριμμένο πάγο.

Ισομοιράζουμε τα υλικά: χυμό ρόδι, χυμό γκρέιπ φρούτ, λάιμ, σιρόπι τζίντζερ και τα καθαρισμένα ρόδια κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την σόδα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε το ποτήρι.

Γαρνίρουμε με φέτα γκρέιπφρουτ, φέτα λάιμ και βότανα ολόκληρα κλωνάρια.

https://www.argiro.gr/recipe/virgin-paloma/