Εκτέλεση
Αυτός ο φανταστικός χαλβάς φούρνου, είναι ένας νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και στέβια, χωρίς λάδι, αλλά με βούτυρο καρύδας.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη στέβια, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα από το πορτοκάλι. Τα ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα για να γίνει αρωματικός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τον χαλβά σε μικρό ταψί. Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον χαλβά από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλα.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για θεϊκά νηστίσιμα γλυκά; Βρείτε τες όλες εδώ!