Αυτή η χοιρινή τηγανιά με πράσο, έχει τέτοια λαχταριστή μυρωδιά που σε προϊδεάζει κατάλληλα για την απίστευτη γεύση...

Αυτή η χοιρινή τηγανιά με πράσο, έχει τέτοια λαχταριστή μυρωδιά που σε προϊδεάζει κατάλληλα για την απίστευτη γεύση της.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την κρασάτη χοιρινή τηγανιά με πράσο

  • 800 γρ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 392 Θερμίδες
    (kcal)
  • 19.1 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 3.3 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 42.1 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τη χοιρινή τηγανιά

Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το κρέας.

Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.

Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.

Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.

Ξαναβάζουμε το χοιρινό κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται