• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σταφίδα Κορινθιακή (μαύρη)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
  • 6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 5 φλ. νερό ή ζωμός κότας (σπιτικός ή εμπορίου) ζεστός
  • 250 γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρύζι Χριστουγεννιάτικο

    Ρύζι χριστουγεννιάτικο από την Αργυρώ

    Μια συνταγή της Αργυρώς εορταστική και πεντανόστιμη. Το πιλάφι με κουκουνάρι, σταφίδες και κάστανα είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Είτε αποφασίσετε να φτιάξετε για κυρίως πιάτο γαλοπούλα, είτε μοσχάρι, το ρύζι θα απογειώσει το φαγητό σας γιατί ισορροπεί τέλεια τις γεύσεις και τα αρώματα.

    Για να φτιάξουμε το χριστουγεννιάτικο ρύζι είναι πολύ βασικό να φύγει όλο το άμυλο του ρυζιού στο πλύσιμο.

    • Βάζουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πολλές φορές με τρεχούμενο νερό στη βρύση μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό.
    • Το στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα.
    • Αφήνουμε το ρύζι να στεγνώσει καλά.
    • Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο γεμάτες κουταλιές βούτυρο να λιώσουν.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα, τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες.

    Δείτε εδώ πως καθαρίζουμε εύκολα τα κάστανα.

    • Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βουτυρωθούν τα υλικά ανακατεύοντας τακτικά.
    • Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15΄.
    • Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα.
    • Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄.
    • Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια.
    • Τα προσθέτουμε μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε και το καθαρισμένο ρόδι.
    • Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.
    • Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.

    Το χριστουγεννιάτικο πιλάφι είναι έτοιμο να το σερβίρετε. Τόσο η γεύση του, όσο και η εμφάνισή του θα κλέψουν την παράσταση και θα κάνουν τους καλεσμένους σας να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

    Θέλετε περισσότερες φανταστικές συνταγές για το γιορτινό τραπέζι; Εδώ σας έχω το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο μενού!

    Εκτός από ρύζι Χριστουγεννιάτικο, φτιάξτε και την εύκολη γιορτινή σαλάτα που σας έχω παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×