Δοκίμασε την συνταγή μου για ψητό χταπόδι στο φούρνο. Με προετοιμασία 5 λεπτών, έχεις το πιο νόστιμο και μαλακό ψητό χταπόδι που έχεις δοκιμάσει.

Δοκίμασε την συνταγή μου για ψητό χταπόδι στο φούρνο. Με προετοιμασία 5 λεπτών, έχεις το πιο νόστιμο και μαλακό ψητό χταπόδι που έχεις δοκιμάσει.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
1534
  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 530 Θερμίδες
    (kcal)
  • 19.2 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 11 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 74.6 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Εκτός από το λιαστό ψητό χταπόδι στα κάρβουνα αυτή η συνταγή με 3 υλικά και 5′ προετοιμασία θα σας εντυπωσιάσει! Συνοδέψτε το με ταραμοσαλάτα και λαγάνα στο σαρακοστιανό τραπέζι. Σίγουρα όμως θα το φτιάχνετε όλο το χρόνο, μόλις δοκιμάσετε πόσο τρυφερό και μαλακό γίνεται το χταπόδι ψητό στο φούρνο.

Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι από κρασί), το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.

Πιάνουμε σταυρωτά το αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο – όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο.

Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα  και 30 λεπτά στους 180ºC και το σερβίρουμε.

χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο συνταγη

Μυστικά για τέλειο χταπόδι

Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.

Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.

Το ζουμάκι που μένει μετά το ψήσιμο του χταποδιού το χρησιμοποιείτε σαν dressing, αφού το ανακατέψετε καλά, σε σαλάτες, σε βραστή/ψητή πατάτα, σε σαλάτα ζυμαρικών. Επίσης, ο ζωμός του χταποδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα στην κατσαρόλα με ζυμαρικά ή ρύζι. Δεν θα πιστεύετε τι νοστιμιά θα δώσει στην κατσαρόλα σας.

Δείτε και τα υπόλοιπα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά το χταπόδι.

Αν σας άρεσε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε λιαστό χταπόδι με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως το φτιάχνουμε στα νησιά μας.

Βίντεο

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με χταπόδι;

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται