Μανταρινάδα / Πορτοκαλάδα σπιτική συμπυκνωμένη

Για την σπιτική συμπυκνωμένη μανταρινάδα ή πορτοκαλάδα, διαλέγουμε αρωματικά μανταρίνια χιώτικα κατά προτίμηση. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι σε μικρή κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 2′. Αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αν θέλετε, σουρώστε το σιρόπι για … Συνεχίστε να διαβάζετε το Μανταρινάδα / Πορτοκαλάδα σπιτική συμπυκνωμένη.