Αρακάς λεμονάτος της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ο λαδερός αρακάς λεμονάτος, είναι η επιτομή του ελληνικού vegan φαγητού. Εύκολη υγιεινή και οικονομική συνταγή, ο αρακάς με πατάτες, καρότα και λεμόνι έχει μικρή προετοιμασία και μαγειρεύεται γρήγορα. Η σάλτσα στον λεμονάτο αρακά είναι άσπρη και δένει με το άμυλο της πατάτας. Μην παραλείψετε τον άνηθο γιατί ταιριάζει απίστευτα. Αν χρησιμοποιήσετε αρακά κατεψυγμένο, μην τον παραβράζετε γιατί λιώνει και αλλοιώνεται σε γεύση και χρώμα.
Όσο ωραίος με πλούσια γεύση είναι ο κοκκινιστός αρακάς, άλλο τόσο νόστιμος είναι ο λαδερός λεμονάτος αρακάς που εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει την άνοιξη στην Πάρο. Στο νησί, τον λεμονάτο αρακά, τον μαγειρεύουμε με αγκινάρες και μάραθο και η νοστιμιά του δεν έχει προηγούμενο. Δοκιμάστε τον σήμερα κιόλας.