Involtini με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Υλικά

  • 4 φέτες λεπτοκομμένες μοσχάρι τρανς (180 γραμ. η καθεμία)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γραμ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 4 φέτες προσούτο
  • 600 γραμ. ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light

Για τα involtini

Απλώνουμε το μοσχάρι πάνω στο ξύλο κοπής. Με την παλάμη μας το χτυπάμε να πλατύνει και να γίνει πολύ λεπτό.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα και απλώνουμε επάνω μία φέτα προσούτο, δύο φέτες μοτσαρέλα και λίγο βασιλικό.

Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

Σε τηγάνι βαθύ που να σκεπάζει ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ροδίζουμε τα ρολά πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι. Διαβάστε όλα τα μυστικά για τέλειο σπυρωτό ρύζι εδώ.

Αγαπάτε την Ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.

Εκτός από τα involtini, δοκιμάστε και φτιάξετε και την παρακάτω εύκολη συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/involtini-me-saltsa-ntomata-kai-basiliko/