
Η ιταλική κουζίνα είναι από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως. Όσοι επισκέπτονται την Ιταλία δεν γίνεται να μην δοκιμάσουν τις φημισμένες πίτσες με την πολύ λεπτή ζύμη ή τη ζουμερή καρμπονάρα. Οι...
Η ιταλική κουζίνα είναι από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως. Όσοι επισκέπτονται την Ιταλία δεν γίνεται να μην δοκιμάσουν τις φημισμένες πίτσες με την πολύ λεπτή ζύμη ή τη ζουμερή καρμπονάρα. Οι...
Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ Φανταστική συνταγή της Αργυρώς που θα λατρέψετε. Λαζάνια στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ. Εύκολο...
ΜαγείρεψεΚεφτεδάκια με σάλτσα Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι ένα πεντανόστιμο και πολύ χορταστικό φαγητό. Η κόκκινη σάλτσα ντομάτας που βουτάνε μέσα οι...
ΜαγείρεψεΓια το κοτόπουλο cacciatore, Αυτήν την ιταλική συνταγή κοτόπουλο cacciatore, ιδανικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες μακρόστενες πομοντόρια φρέσκα η εμπορίου. Πριν ξεκινήσουμε το...
ΜαγείρεψεΓια τα μύδια στο φούρνο με πατάτες και τραγανή κρούστα, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Για την ιταλική συνταγή μύδια στο φούρνο με...
ΜαγείρεψεΕνα Ιταλικό παραδοσιακό κέικ-ψωμί που καταναλώνεται κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε όλη την Ευρώπη. Είναι ευρέως γνωστό και αγαπητό...
ΜαγείρεψεΑραμπιάτα ή αλλιώς arrabbiata, η θυμωμένη σάλτσα. Αrrabiata στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη. Πέννες αραμπιάτα, μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας καυτερή και πικάντικη. Μια...
ΜαγείρεψεΓια την καλύτερη και αφράτη ζύμη για πίτσα, γνωστή και σαν ζύμη για πίτσα αφράτη ιταλική Pizza bianca, υπολογίστε ότι απαιτείται χρόνος...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξετε τα crostini με μανιτάρια, διαλέξτε ένα ψωμί με προζύμι και κόψτε λεπτές φέτες. Τα φρέσκα μανιτάρια αφήνουν μοναδικά αρώματα...
ΜαγείρεψεΓια την μακαροναδα vegan alfredo με μανιτάρια, πρώτα βάζουμε τα ωμά φυστίκια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό. Στη...
ΜαγείρεψεΜακαρονάδα cacio e peppe δηλαδή μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι. Ίσως η πιο απλή αλλά και πιο νόστιμη ιταλική συνταγή. Γίνεται...
ΜαγείρεψεΚόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια...
ΜαγείρεψεΓια τα μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Στη συνέχεια, για τα μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ την περίφημη...
ΜαγείρεψεΕύκολη και γρήγορη συνταγή για το ωραιότερο ριζότο με μανιτάρια. Αν είσαι λάτρης των μανιταριών, θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο!
ΜαγείρεψεH καρμπονάρα (carbonara), είναι μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς συνταγές της ιταλικής κουζίνας!Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε...
ΜαγείρεψεΑυτά τα μακαρόνια με μελιτζάνα Είναι η διάσημη Ιταλική συνταγή σπαγγέτι αλά νόρμα (pasta alla norma), μακαρόνια με μελιτζάνα.Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά...
ΜαγείρεψεΓι' αυτή την ιταλική συνταγή με γαρίδες, βάζουμε πρώτα μια κουτάλια λάδι σε κατσαρόλα και ψήνουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη σπιτική συνταγή πίτσα με σαλάμι και φέτα και γρήγορη σάλτσα ντομάτας, ανοίγουμε τη συσκευασία ζύμης.Λαδώνουμε ελαφρά ή πασπαλίζουμε μεγάλο...
ΜαγείρεψεΓια το ζυμαρι πιτσας pull apart με σαλάμι και τυρί, φτιάχνουμε 1 δόση ζυμαρι πιτσας. Ή μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγη για...
ΜαγείρεψεΣυνταγή για πίτσα τυλιχτή γεμιστή, από την Σικελία. Παραδοσιακά είναι το εύκολο σπιτικό φαγητό της Σικελίας, γίνεται με ζύμη πίτσας και...
ΜαγείρεψεΓια τα tramezzini απλώνουμε τις φέτες ψωμί στον πάγκο.Με τον πλάστη ανοίγουμε τις φέτες ψωμί ρολάροντας ώστε να γίνουν λεπτές και...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα),Ψιλοκόβωντας πρώτα σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Την βγάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τα involtini, απλώνουμε το μοσχάρι πάνω στο ξύλο κοπής. Με την παλάμη μας το χτυπάμε να πλατύνει και να γίνει...
ΜαγείρεψεΠολέντα (Polenta) Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το νερό ή το ζωμό για να πάρει βράση.Αλατίζουμε κατά βούληση. Βροχηδόν...
ΜαγείρεψεEύκολη συνταγή για φανταστικά ζουμερά λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και τυριά. Λαχταριστό γεύμα για κάθε περίσταση. Τα ζουμερά λαζάνια με ντομάτα...
ΜαγείρεψεΕύκολη πανακότα, το ωραιότερο γλυκό σε ποτήρι με 3 υλικά. Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για πανακότα χωρίς ζελατίνη.
ΜαγείρεψεΑφού πλάσουμε τα arancini, γεμίζουμε με ό,τι από τα προηγούμενα υλικά έχουμε, πανάρουμε σε γαλέτα και αυγό και τηγανίζουμε λίγα λεπτά...
ΜαγείρεψεAυθεντική φοκάτσια - focaccia, εύκολη & πεντανόστιμη! Για να φτιάξουμε την αυθεντική φοκάτσια,βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ξερή...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξεις τη συνταγή για την αυθεντική τσιαπάτα ιταλικό ψωμί, πρέπει να ξεκινήσεις από το εύκολο προζύμι μαγιάς το προηγούμενο...
ΜαγείρεψεΓια τα σπιτικά λουκάνικα, χτυπάμε πρώτα σε ένα γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνει πάστα. Προσθέτουμε το ξίδι και...
ΜαγείρεψεΓια τα ιταλικά λαζάνια με πολέντα και 4 τυριά στο φούρνο,βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το νερό και...
ΜαγείρεψεΚοκκινιστοί λαχανοντολμάδες με ντομάτα. Τους έχετε δοκιμάσει; Φτιάξτε τους γιατί είναι φανταστικοί!
Μαγείρεψε