Μπορεί να είναι και η εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι που θα τους ξετρελάνει όλους!

Μπορεί να είναι και η εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι που θα τους ξετρελάνει όλους!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κ. πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 - 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο σχοινόπρασο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αυτός ο πουρές πατάτας είναι μια εύκολη κλασική συνταγή από την Αργυρώ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Σε πολλούς θυμίζει το κλασικό πουρέ πατάτας της γιαγιάς που έτρωγαν όταν ήταν μικροί. Είναι ότι καλύτερο να συνοδεύσει τα φαγητά σας. Οι πατάτες σουφλέ με κρέμα γάλακτος είναι όνειρο.

    Πουρές Πατάτας

    Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους (καρέ), τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

    Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε το σκεύος.

    Αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.

    Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

    Μπορείτε να τις τσιμπήστε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.

    Όσο βράζουμε τις πατάτες, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, την κρέμα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά.

    Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.

    Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

    Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.

    Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

    Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.

    Ανάλογα με την ποικιλία πατάτας που θα επιλέξετε, μπορείτε να έχετε κλασικό πουρέ, κόκκινο πουρέ από γλυκοπατάτα, ή μωβ από πατάτες Νέας Γης.

    Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε, αν θέλουμε πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Επίσης, είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το φαγητό σας.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό μου για να φτιάχντε πάντα τέλειο, βελούδινο πουρέ και αν είστε λάτρης της πατάτας, δοκιμάστε και τη συνταγή μου για φρέσκα, χειροποίητα νιόκι πατάτας!

    Πεντανόστιμο φαγητό που θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει. Ταιριάζει υπέροχα και με τα υπόλοιπα φαγητά στο τραπέζι σας.

    Διαφήμιση

    Τώρα που διαβάσατε αυτή τη συνταγή, ποιόν άλλο πουρέ θα δοκιμάσετε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται