Παστελαριές (Σύκα σαμωτά Πάρου)

Για τα σαμωτά σύκα, παστελαριές Πάρου, διαλέγουμε ώριμα, γερά σύκα. Τα πλένουμε καλά και τα ζουλάμε ελαφρά να σκάσουν. Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου πάνω σε λαμαρίνα. Αραδιάζουμε τα σύκα πάνω στη σχάρα και τα καλύπτουμε με τουλπάνι ή τούλι, να στεγνώσουν καλά, για 2 εβδομάδες περίπου, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο ήλιος. Τα … Συνεχίστε να διαβάζετε το Παστελαριές (Σύκα σαμωτά Πάρου).