Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
- Χτυπάμε σε μπολ τα υγρά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμί με βούτυρο και μερέντα.
- Σκεπάζουμε με τις άλλες δυο φέτες και κλείνουμε σε σάντουιτς.
- Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν.
- Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
- Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε.
- Δεν πρέπει να ρουφήξουν πολύ, γιατί λόγω της γέμισης θα διαλυθούν.
- Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα σπασμένα corn flakes, πανάρουμε τις αυγοφέτες και από τις δυο πλευρές, ώστε να κάνουν κρούστα.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο για να λιώσει.
- Ροδίζουμε κάθε σάντουιτς για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε, για να ροδίσει και από την άλλη.
- Όπως το βγάζουμε ζεστό, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με μερέντα προσθέτοντας φράουλες ή μπανάνα και απολαμβάνουμε.
- Φανταστική ιδέα για το σπιτικό κυριακάτικο brunch.
Αν σας άρεσαν οι αυγοφέτες με μερέντα, θα λατρέψετε σίγουρα και τις παρακάτω με μέλι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ