Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη ώστε να θρυμματιστούν.
- Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Περιχύνουμε τα στερεά υλικά με το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο, ρηχό ταψί διαστάσεων 28×20 εκ.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και πιέζουμε ώστε να ισιώσει η επιφάνεια.
- Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
EΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει ο κορμός.
- Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
- Το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.