Μωσαϊκό του 10λεπτου

Μωσαϊκό του 10λεπτου, εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες.

Εύκολη
0:20

12 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

μωσαϊκό - κορμοσ με ζαχαρουχο αργυρω - μωσαικο γλυκο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Μπεν Μαρί

Μπεν Μαρί

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Video

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη ώστε να θρυμματιστούν.
  2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά με το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  6. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο, ρηχό ταψί διαστάσεων 28×20 εκ.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και πιέζουμε ώστε να ισιώσει η επιφάνεια.
  8. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

EΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περιχύνουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει ο κορμός.
  4. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
  5. Το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Απόρρητο