Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΡΕΖΕ, ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΡΕΖΕ, ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Θα μουλιάσουν αργότερα στη σάλτσα με το μοσχάρι μπρεζέ, δίνοντας της εκπληκτικά αρώματα.
- Δένουμε το κρέας με σπάγκο ή ζητάμε να μας το βάλουν σε δίχτυ για να κρατήσει το σχήμα του και να κόβεται ωραία μετά το ψήσιμο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για 10′, προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για να ψηθεί.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το ξύδι και το μισό κρασί.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τρίβουμε καλά τη βάση της με κουτάλα.
- Όταν πιει όλα τα υγρά του το κρέας προσθέτουμε την υπόλοιπη μαυροδάφνη και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και μεταφέρουμε σκεπασμένη καλά την κατσαρόλα στον φούρνο.
- .
- Ψήνουμε για 2 ώρες γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα ώστε να βρέχεται από τα λίγα υγρά του και να σιγοψήνεται ολόγυρα.
- Τρυπάμε στο κέντρο του κρέατος και αν τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα, είναι έτοιμο. Αφήνουμε σκεπασμένο να σταθεί για 20′.
- Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Πατάτες βουτύρου
Tips
- Μπορούμε να τελειώσουμε το φαγητό βράζοντάς το σε πολύ χαμηλή φωτιά καλά σκεπασμένο