Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Video
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Πλένουμε, στραγγίζουμε, χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄- 10΄ να ιδρώσουν.
- Τρίβουμε τα αλατισμένα χόρτα με τα χέρια να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα.
- Χτυπάμε τα δύο αυγά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
ΖΥΜΗ
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τo αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο, σιμιγδάλι και αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα αλεύρια.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα δύο φλιτζάνια από το νερό.
- Κρατάμε το μισό φλιτζάνι νερό για το τελείωμα της πίτας.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά του χυλού μέχρι να γίνει ο χυλός πηχτός.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο το μεγάλο και ρηχό ταψί (και τα τοιχώματα) για πίτα Νο.40.
- Ρίχνουμε στο ταψί τα 2/3 από τον πηχτό χυλό.
- Στρώνουμε με το κουτάλι το χυλό να καλύψει όλη τη βάση του ταψιού.
- Βάζουμε όλη τη γέμιση σε μία στρώση μέσα στο ταψί.
- Πιέζουμε απαλά τα χόρτα με τα χέρια ή με το κουτάλι να μπουν μέσα στο χυλό.
- Στον υπόλοιπο πηχτό χυλό που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
- Σιγά σιγά περιχύνουμε με τον αραιό χυλό φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της και ψήνουμε στους 200°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.