Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.
- Με ένα πινέλο τη βουτυρώνουμε.
- Πασπαλίζουμε κανέλα, ζάχαρη, φιστίκια.
- Κόβουμε στη μέση τη σφολιάτα.
- Αναποδογυρίζουμε το πρώτο κομμάτι με τα φιστίκια και τη ζάχαρη προς τον πάγκο.
- Πιάνουμε το άλλο κομμάτι και το ακουμπάμε πάνω στη μισή σφολιάτα.
- Σαν σάντουιτς, οι μέσα πλευρές που εφάπτονται είναι οι καθαρές.
- Πάνω και κάτω βλέπουμε τις πλευρές με τα φιστίκια.
- Κόβουμε λωρίδες πάχους ενός εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί.
- Να υπάρχει κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανές.
- Καθώς είναι ζεστά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.