Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση και μετά σε φέτες 2 εκ.
- Αναμειγνύουμε σε ένα ρηχό μπολ το γάλα με το ξίδι.
- Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με το κορν φλά ουρ, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ τα ψιλοαλεσμένα ψίχουλα ψωμιού.
- Βουτάμε τις φέτες κουνουπιδιού στο γάλα.
- Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μπολ με το μείγμα του αλευριού.
- Τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα και στη συνέχεια τις περνάμε από το μπολ με τα ψίχουλα πιέζοντάς τες να παναριστούν καλά.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε, σε δόσεις, τις φέτες κουνουπιδιού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τις μεταφέρουμε στο ταψί και τις ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Βγάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά.
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
- Πασπαλίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Επαναφέρουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και ελέγχου με το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε το κουνουπίδι σε πιάτο, προσθέτουμε τη σάλτσα μανιταριών και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ