Θρεπτικό κέικ καλαμποκιού με γιαούρτι

Αφράτο κέικ με αλεύρι καλαμποκιού, τυριά και ολόκληρο καλαμπόκι. Ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή στο σπίτι.

Εύκολη
0:40

9 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

κεικ καλαμποκιου - κεικ με αλευρι καλαμποκιου

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα, και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ή λαδώνουμε ελαφρώς ένα μικρό ταψί 24 εκ.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και το ελαιόλαδο, να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  5. Ενσωματώνουμε τα τυριά, το καλαμπόκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα το κέικ και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Συνοδεύουμε το κέικ με φουντίτσες από μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό, μήλο και σταφίδες.
Απόρρητο