Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
- Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες.
- Αφού τις ξεπικρίσουμε, τις κόβουμε σε κύβους για την πίτα με μελιτζάνα και κιμά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κιμά για λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τη μελιτζάνα και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοψήνουμε για περίπου 20΄.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά χτυπημένα και τέλος το μαϊντανό, και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λάδι ένα πυράντοχο σκεύος.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση αφού έχει κρυώσει.
- Το δεύτερο φύλλο κρούστας το κόβουμε σε λωρίδες και στρώνουμε πάνω στη γέμιση διαγώνια μία-μία λωρίδα και από πάνω σταυρωτά.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο κρούστας.
- Τη σερβίρουμε ζεστή, αλλά την απολαμβάνουμε εξίσου και κρύα την επόμενη μέρα!
- Την συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και έχουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!
- Ευχαριστώ τη φίλη μου Ελπίδα Χαμηλοθώρη για τη συνταγή της