Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε το γάλα και το μέλι ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν και να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 40°C.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη μαγιά και 1 φλιτζ. αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθούν, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί αφρός στην επιφάνειά του, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
- Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Η ζύμη που θα σχηματιστεί δεν ζυμώνεται εύκολα, θα κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν έχουμε χρόνο την αφήνουμε και για μία νύχτα σκεπασμένη στο ψυγείο.
ΓΕΜΙΣΗ
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα blueberry, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν χυμό.
- Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με 2 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα.
- Το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως – όσο κρυώνει, σφίγγει ελαφρά. Η γέμιση στο τέλος θα είναι σαν ρευστή μαρμελάδα με ολόκληρα και σπασμένα φρούτα.
ΤΥΛΙΓΜΑ ΡΟΛΩΝ
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι τον πάγκο και αδειάζουμε επάνω τη μαλακή ζύμη.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι και την επιφάνεια της ζύμης γιατί είναι αρκετά κολλώδης. Την πιέζουμε ελαφρά με πλάστη ή με τα χέρια για να την ανοίξουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 1/2-1 εκ. και διαστάσεων περίπου 30 x 50 εκ.
- Ξεσκονίζουμε το φύλλο να φύγει όλο το περιττό αλεύρι προτού μπει η γέμιση.
- Ανακατεύουμε το μέλι, το μαλακό βούτυρο και την κανέλα και αλείφουμε το φύλλο με το μείγμα.
- Κρατάμε 2-3 κ.σ. από τη γέμιση των blueberry για το τελείωμα και απλώνουμε την υπόλοιπη σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας κενό 1 εκ. περιμετρικά.
- Τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς και τσιμπάμε την ένωση στο τελείωμα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Ξεσκονίζουμε όλο το περιττό αλεύρι από την επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες των 4-5 εκ.
- Αραδιάζουμε τα cinnamon rolls σε μακρόστενο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 1-2 εκ.
- Βάζουμε πάνω στο καθένα λίγη γέμιση φροντίζοντας να μην καλύψουμε το σπιράλ σχέδιο της ζύμης.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να κλείσουν όλα τα κενά στο ταψί ανάμεσα στα ρολά.
- Ψήνουμε τα cinnamon rolls σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.









