Εύκολη γιαουρτόπιτα αλμυρή

Το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι δίνουν πλούσια, αφράτη υφή στην γιαουρτόπιτα και ή φέτα, με την φρέσκια μυζήθρα, χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια.

Εύκολη
0:55

8

5 λεπτά

50 λεπτά

ευκολη γιαουρτοπιτα αλμυρη

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ένα ταψί 24 x 32 εκ. και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 180°C στον αέρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάψει.
  2. Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν σε ένα ρευστό χωρίς κόμπους χυλό.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
  4. Βγάζουμε με προσοχή το καυτό ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
  5. Πασπαλίζουμε με το μάραθο και σκορπάμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
  6. Επαναφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα φουσκώσει αρκετά, όπως το σουφλέ.
  7. Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα εκτός φούρνου για 15 λεπτά, να πέσει ελαφρώς ο όγκος της, να σφίξει η πίτα και να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
  8. Τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή
Απόρρητο