Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό να φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα μύρτιλα με 125 γρ. ζάχαρη και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια αραιή μαρμελάδα.
- Την αποσύρουμε από την εστία και ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας να διαλυθεί.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.).
- Στύβουμε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στην κρέμα τυριού-μύρτιλων και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της κρέμας, αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε μικρό διάφανο σκεύος και την παγώνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Την επόμενη μέρα, γαρνίρουμε το γλυκό με λίγη σαντιγί, μαρμελάδα και φρέσκα μύρτιλα.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε δροσερό.