Τα γουμίδια είναι μια παλιά παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή, με συκωταριές, άντερα και χόρτα.

Τα γουμίδια είναι μια παλιά παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή, με συκωταριές, άντερα και χόρτα.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
10

Για τα γουμίδια

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 αντεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • Άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • Μαργαρίνη
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια πλυμένα και ψιλοκομμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξαφρίζουμε κατά το βράσιμο.

    Στο ίδιο ζουμί που έβρασε η συκωταριά, στο ίδιο βάζουμε και τα λαχανικά.

    Για τα γουμίδια

    Πλένουμε πρώτα τη συκωταριά και την αντεριά.

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με λίγο νερό, ίσα που να τα σκεπάζει, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε με κουτάλι για να μαγειρέψουμε τα γουμίδια.

    Μόλις βράσουν τις βγάζουμε σε πιατέλα.

    Στο ζουμί αυτό, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα οποία έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει.

    Αφού μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τη συκωταριά και την αντεριά ψιλοκομμένες και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το φαγητό χωρίς ζουμί.

    Τέλος ρίχνουμε μαργαρίνη, ανακατεύουμε για λίγο και σερβίρουμε.

    Σημείωση: Η ποσότητα των λαχανικών εξαρτάται από τα άτομα.

    Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Αγγέλα Γιούλη.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται