Κανελόνια µε κιµά και σάλτσα ντομάτας

Ο συνδυασμός κανελόνια µε κιµά, μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτας, είναι απίθανος.

Εύκολη
1:05

4 μερίδες

30 λεπτά

35 λεπτά

κανελονια με κιμα και σαλτσα ντοματασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια ή τις πολτοποιούμε.
  2. Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρολάκι και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
  4. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά
  5. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν γεμίσουμε τα κανελόνια.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

  1. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
  2. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, κοντά το ένα στο άλλο.
  3. Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα.
  4. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
  5. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.
  6. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Απόρρητο