Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια ή τις πολτοποιούμε.
- Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρολάκι και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν γεμίσουμε τα κανελόνια.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
- Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, κοντά το ένα στο άλλο.
- Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.