Καραβιδομακαρονάδα

Απλή και φανταστική, με τη μυρωδιά του ούζου να σε ταξιδεύει. Μια χορταστική και πεντανόστιμη μακαρονάδα με φρέσκες, ολόγλυκες καραβίδες. Με την ίδια σάλτσα μπορείτε να κάνετε φρέσκες γαρίδες, αστακό ή κωλοχτύπα.

Δύσκολη
0:15

2

5 λεπτά

10 λεπτά

καραβιδομακαρονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Εκτέλεση

  1. Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω.
  2. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα.
  7. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 λεπτά, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.
  8. Προσθέτουμε την καστανή  ζάχαρη  και τις ντομάτες και βράζουμε για 7 με 8 λεπτά.
  9. Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2 με 3 λεπτά με τη σάλτσα.
  10. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα.
  11. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, να βράσουν με τη σάλτσα.
  12. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
  13. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καραβίδες 12 γαρίδες.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί χάνουν το άμυλό τους.
  2. Δεν λαδώνουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο γιατί δεν κολλάει η σάλτσα επάνω.
  3. Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί συρρικνώνονται και σκληραίνουν. Λίγα λεπτά είναι αρκετά.
  4. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Γαριδομακαρονάδα

Απόρρητο