Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Εκτέλεση
- Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω.
- Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα.
- Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 λεπτά, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7 με 8 λεπτά.
- Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2 με 3 λεπτά με τη σάλτσα.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, να βράσουν με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
- Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καραβίδες 12 γαρίδες.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί χάνουν το άμυλό τους.
- Δεν λαδώνουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο γιατί δεν κολλάει η σάλτσα επάνω.
- Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί συρρικνώνονται και σκληραίνουν. Λίγα λεπτά είναι αρκετά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ