Εκτέλεση
Για το μπριάμ λαχανικών με κιμά, ροδίζουμε πρώτα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλο τόσο χρόνο.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3΄-4΄) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή, την αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με παπρικά και σερβίρουμε.