Μπριάμ λαχανικών με κιμά
Ροδίζουμε πρώτα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά μας να βράσει για άλλο τόσο χρόνο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες μας και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά (για 3-4 λεπτά) και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό για να δώσουμε κι άλλο χρώμα και υπέροχη γεύση στο φαγητό μας.
Για την κρέμα
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έρθει σε παχύρευστη μορφή, την αλατίζουμε, την πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε το μπριάμ λαχανικών με κιμά.
Μπορείτε να συνοδέψετε αυτό το καταπληκτικό φαγητό με φέτα και με φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί. Διαλέξτε μια από τις συνταγές μου για ψωμί!
Αυτός ο συνδυασμός σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση και θα σας κάνει να παραμιλάτε!