Μπριάμ λαχανικών με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πανεύκολο, αλλά ταυτόχρονα και πεντανόστιμο φαγητό που σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο με χτυπημένη...

Μπριάμ λαχανικών με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πανεύκολο, αλλά ταυτόχρονα και πεντανόστιμο φαγητό που σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα!

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
52
  • 4 τσακώνικες μελιτζάνες
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 500 γρ. κιμάς πρόβειος ή μοσχαρίσιος μία φορά περασμένο στη μηχανή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 1΄

    Σιγοβράζουμε το φαγητό

    Για το μπριάμ

    Για να φτιάξουμε το μπριάμ λαχανικών με κιμά,

    αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το μπριάμ λαχανικών με κιμά,

    Ροδίζουμε πρώτα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά μας να βράσει για άλλο τόσο χρόνο.

    Πλένουμε τις μελιτζάνες μας και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.

    Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά (για 3-4 λεπτά) και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

    Στο τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό για να δώσουμε κι άλλο χρώμα και υπέροχη γεύση στο φαγητό μας.

    Για την κρέμα

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έρθει σε παχύρευστη μορφή, την αλατίζουμε, την πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε το μπριάμ λαχανικών με κιμά.

    Μπορείτε να συνοδέψετε αυτό το καταπληκτικό φαγητό με φέτα και με φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί. Διαλέξτε μια από τις συνταγές μου για ψωμί και θα με θυμηθείτε!

    Αυτός ο συνδυασμός σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση και θα σας κάνει να παραμιλάτε!

    μπριαμ - μπριάμ
    Διαφήμιση

    Εσείς με τι ψωμί θα συνοδέψετε το φαγητό σας;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται