Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
τρίφτης
Υλικά
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Τα αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά, να αποβάλουν τα περιττά υγρά.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το κολοκύθι, τη φέτα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα, τον άνηθο, το δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καρότο και ανακατεύουμε.
- Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι αναδιπλώνοντας απαλά μέχρι να χαθεί μέσα στο μείγμα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι 20 x 30 εκ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματά του. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι.
- Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
- Την αφήνουμε να κρυώσει προτού την κόψουμε και τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.