Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ιδανικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες μακρόστενες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε το καρότο και το σέλερι.
- Σπάμε το σκόρδο.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια ή τις ζουλάμε με τα χέρια και τις αλατίζουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε στην άκρη όλα τα λαχανικά.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE
- Ζεσταίνουμε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να θωρακίσουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα να ακουμπάει στην καυτή κατσαρόλα.
- Δεν βάζουμε όλα τα κομμάτια μαζί στην κατσαρόλα, θωρακίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια για 5 με 6 λεπτά, να κάνει ρόδινη κρούστα το κοτόπουλο και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε το ρόδισμα για 2 με 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε το ζεστό κοτόπουλο σε πιατέλα και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.
- Σοτάρουμε για 1’ τρίβοντας τον πελτέ στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Ξαναβάζουμε το ροδισμένο κοτόπουλο στην σάλτσα cacciatore και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου μέχρι να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο.
- Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά να μαλακώσει.
- Μετά από 45 λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά επιπλέον.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και πυκνώνουμε την σάλτσα με δυνατό βρασμό για 1 με 2 λεπτά μέχρι να δέσει και να μελώσει.
- Αφαιρούμε δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και με πρέσα χειρός πιέζουμε τυχόν κομμάτια λαχανικών, που έχουν μείνει στη σάλτσα ώστε να λιώσουν τελείως.
- Περιχύνουμε την πιατέλα με το κοτόπουλο με την σάλτσα του, και σερβίρουμε με πολέντα.
Tips
- Αφού βράσετε το κοτόπουλο και σβήσετε την φωτιά αφήστε το κοτόπουλο σκεπασμένο στην κατσαρόλα να ολοκληρωθεί η ισορροπία των γεύσεων.