Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ιδανικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες μακρόστενες πομοντόρια φρέσκα η εμπορίου.
- Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.
- Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε το καρότο και το σέλερι.
- Σπάμε το σκόρδο.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια ή τις ζουλάμε με τα χέρια.
- Τις αλατίζουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε στην άκρη όλα τα λαχανικά.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE
- Ζεσταίνουμε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα να ακουμπάει στην καυτή κατσαρόλα.
- Δεν βάζουμε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί στην κατσαρόλα.
- Θωρακίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια για 5 με 6 λεπτά, να κάνει ρόδινη κρούστα το κοτόπουλο και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε το ρόδισμα για 2 με 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε το ζεστό κοτόπουλο σε πιατέλα και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο, σοτάρουμε για 1’ τρίβοντας τον πελτέ στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Ξαναβάζουμε το ροδισμένο κοτόπουλο στην σάλτσα cacciatore και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό η ζωμό κοτόπουλου μέχρι να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο.
- Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά να μαλακώσει.
- Μετά από 45 λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά επιπλέον.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και πυκνώνουμε την σάλτσα με δυνατό βρασμό για 1 με 2 λεπτά μέχρι να δέσει και να μελώσει.
- Αφαιρούμε δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και με πρέσα χειρός πιέζουμε τυχόν κομμάτια λαχανικών, που έχουν μείνει στη σάλτσα ώστε να λιώσουν τελείως.
- Περιχύνουμε την πιατέλα με το κοτόπουλο με την σάλτσα του, και σερβίρουμε με πολέντα .
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αφού βράσετε το κοτόπουλο και σβήσετε την φωτιά αφήστε το κοτόπουλο σκεπασμένο στην κατσαρόλα να ολοκληρωθεί η ισορροπία των γεύσεων.
- Το κοτόπουλο cacciatore όταν μαγειρευτεί σωστά όπως σας εξηγώ παραπάνω είναι ένα ονειρεμένο φαγητό.
- Μαλακό τρυφερό κοτόπουλο σε πλούσια αρωματική και δεμένη σάλτσα ντομάτας και λαχανικών που πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
- Είναι ένα κοκκινιστό με αρώματα λαχανικών και βοτάνων που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις ειδικά όταν έχεις καλεσμένους και θέλεις να εντυπωσιάσεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
- Να το σερβίρεις με την ιταλική πολέντα και να καταπλήξεις τους καλεσμένους σου.
- Κάθε υλικό που μπαίνει στο κοτόπουλο cacciatore έχει λόγο άλλο για γλύκα άλλο για ένταση κι άλλο για να ενώσει όλες αυτά τα υπέροχα υλικά.
- Απολαύστε ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ιταλών και μαγειρέψετε το σαν Ιταλός chef με σίγουρη επιτυχία.