Κοτόπουλο Cacciatore

Το κοτόπουλο cacciatore ή polo alla cacciatora, είναι μια ιταλική comfort συνταγή που συνήθως μαγειρεύεται με κυνήγι. Από εκεί παίρνει και το όνομα του το φαγητό. Σερβίρεται με ζεστό ψωμί ή με πολέντα.

Εύκολη
1:20

6

20 λεπτά

1 ώρα

κοτόπουλο cacciatore

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες μακρόστενες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  5. Ψιλοκόβουμε το καρότο και το σέλερι.
  6. Σπάμε το σκόρδο.
  7. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια ή τις ζουλάμε με τα χέρια και τις αλατίζουμε ελαφρά.
  8. Αφήνουμε στην άκρη όλα τα λαχανικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE

  1. Ζεσταίνουμε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να θωρακίσουμε το κοτόπουλο.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα να ακουμπάει στην καυτή κατσαρόλα.
  3. Δεν βάζουμε όλα τα κομμάτια μαζί στην κατσαρόλα, θωρακίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια για 5 με 6 λεπτά, να κάνει ρόδινη κρούστα το κοτόπουλο και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  4. Συνεχίζουμε το ρόδισμα για 2 με 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  5. Βγάζουμε το ζεστό κοτόπουλο σε πιατέλα και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.
  9. Σοτάρουμε για 1’ τρίβοντας τον πελτέ στην κατσαρόλα.
  10. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  11. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  12. Ξαναβάζουμε το ροδισμένο κοτόπουλο στην σάλτσα cacciatore και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου μέχρι να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο.
  13. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά να μαλακώσει.
  14. Μετά από 45 λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
  15. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά επιπλέον.
  16. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  17. Δυναμώνουμε τη φωτιά και πυκνώνουμε την σάλτσα με δυνατό βρασμό για 1 με 2 λεπτά μέχρι να δέσει και να μελώσει.
  18. Αφαιρούμε δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και με πρέσα χειρός πιέζουμε τυχόν κομμάτια λαχανικών, που έχουν μείνει στη σάλτσα ώστε να λιώσουν τελείως.
  19. Περιχύνουμε την πιατέλα με το κοτόπουλο με την σάλτσα του, και σερβίρουμε με πολέντα.

Tips

  • Αφού βράσετε το κοτόπουλο και σβήσετε την φωτιά αφήστε το κοτόπουλο σκεπασμένο στην κατσαρόλα να ολοκληρωθεί η ισορροπία των γεύσεων.
Απόρρητο