Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα, να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τέλος το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή αραιό χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 30-60 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, το βουτυρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα
1/3 φλιτζ. από το χυλό. - Πιάνοντας το τηγάνι από τη λαβή, το κουνάμε ώστε να απλωθεί ο χυλός και να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Ψήνουμε την κρέπα σε μέτρια φωτιά για 1½-2 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει από το τηγάνι. Την αναποδογυρίζουμε με σπάτουλα και την ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα και από την άλλη πλευρά, ίσα να στεγνώσει.
- Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο και τη σκεπάζουμε για να μην ξεραθεί. Ομοίως φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες κρέπες. Τις αφήνουμε
σκεπασμένες μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. - Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να ψηθεί για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει ο βρασμός και να πήξει η κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε στο μείγμα το τριμμένο κασέρι ανακατεύοντας να λιώσει.
- Τέλος προσθέτουμε την πιπεριά και το μαϊντανό και αφήνουμε τη γέμιση για 5 λεπτά να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, λαδώνουμε ένα ταψάκι 22 x 30 εκ.
- Ανοίγουμε μια κρέπα στον πάγκο και απλώνουμε στην επιφάνειά της 2 κ.σ. γέμιση, αφήνοντας κενό περιμετρικά.
- Κλείνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό. Την ακουμπάμε στο λαδωμένο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Ομοίως γεμίζουμε και τις υπόλοιπες.
- Περιχύνουμε τις κρέπες με την κρέμα γάλακτος και τις πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
- Τις ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 20 λεπτά. Τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και ζουμερές.