Κρέπες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Κρέπες με κοτόπουλο με πεντανόστιμη ζουμερή γέμιση.

Μεσαία
0:50

4

30 λεπτά

20 λεπτά

κρεπεσ με κοτοπουλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

Εκτέλεση

ΚΡΕΠΕΣ

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να σπάσουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο υγρό μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο.
  5. Χτυπάμε με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί από 30’ μέχρι 1 ώρα. Ο χυλός πρέπει να είναι αραιός όχι σφιχτός.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε μέτρια φωτιά.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρά με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό τηγάνι.
  3. Ρίχνουμε 1/3 από 1 φλιτζάνι μείγμα στο καυτό τηγάνι.
  4. Πιάνοντας από τη λαβή, κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  5. Ψήνουμε για ενάμισυ με 2’ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκολλήσει η κρέπα από το τηγάνι.
  6. Αναποδογυρίζουμε μόλις ψηθεί και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά ίσα που να στεγνώσει η κρέπα.
  7. Βάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
  8. Τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σπάμε τη σκελίδα σκόρδου.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι βαθύ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  4. Ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 5´.
  5. Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου και τα μανιτάρια.
  6. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3’.
  7. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλα να ψηθεί για 1’.
  9. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση η μπεσαμέλ και να αρχίσει να πήζει.
  10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε βάλτε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο η λίγο μαϊντανό.
  11. Αποσύρουμε τη γέμιση από την εστία.
  12. Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.
  13. Αφήνουμε 5’ την γέμιση.
  14. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  15. Σε μικρό ταψάκι 22×30 ρίχνουμε λίγο λάδι και αλείφουμε με πινέλο.
  16. Μία μία κρέπα την βάζουμε στον πάγκο και γεμίζουμε με 2 κουταλιές γέμιση.
  17. Τυλίγουμε σε ρολό. Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω. Όμοια φτιάχνουμε όλες τις γεμιστές κρέπες.
  18. Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
  19. Βάζουμε τις κρέπες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 20’.
  20. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές και ζουμερές.
Απόρρητο