Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΚΙΜΑΣ
- Σοτάρουμε τον κιμά στο καυτό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5′, μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για 3′.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, την πάπρικα, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και σοτάρουμε για 1’.
- Σβήνουμε με το κρασί κaι αφήνουμε για 1´ να εξατμιστεί στο μισό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό ( ή νερό), λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15-20’. Πρέπει η σάλτσα να είναι ζουμερή.
ΚΡΕΜΑ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε μόλις πάρει βράση.
- Ρίχνουμε μέσα το mix 3 τυριών και ανακατεύουμε να λιώσει.
ΛΑΖΑΝΙΑ
- Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο 22×34 βάζουμε λίγες κουταλιές κρέμα.
- Σπάμε επάνω τα μισά λαζάνια και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού.
- Προσθέτουμε όλο τον ζουμερό κιμά.
- Σπάμε τα υπόλοιπα λαζάνια και τα πιέζουμε να μπουν στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και μπλέκουμε ελαφρά τα δυο μείγματα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο τυρί.
- Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 25′.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό για 10′.
- Όσο είναι ζεστά βγάζουμε κουταλιές. Όταν κρυώσουν ελαφρά μετά από 5-10′ και σταθεροποιηθούν, κόβουμε κομμάτια.
- Σερβίρουμε τα εύκολα λαζάνια στο φούρνο όσο είναι ζεστά.