Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

Eύκολη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο, με πλούσια γεύση και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Εύκολη
1:00

6 μερίδες

15 λεπτά

45 λεπτά

μανιταροπιτα χωρισ φυλλο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.) να κάψει.
  2. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα μανιτάρια απλωτά σε μια στρώση και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μόνο μία φορά, ώστε να ψηθούν και να στεγνώσουν τελείως τα μανιτάρια.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό επιπλέον χωρίς ανακάτεμα.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ή ρίγανη. Αφήνουμε τα στεγνά μανιτάρια να κρυώσουν.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο, να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίχνουμε στο μπολ τα μανιτάρια καθώς και την ελάχιστη υγρασία που έχουν βγάλει στο μεταξύ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
  7. Τέλος, ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα.
  8. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί 24 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα.
  9. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα της πίτας, ισιώνοντάς το με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.
  10. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με το σουσάμι.
  11. Ψήνουμε τη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.
  12. Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά εκτός φούρνου προτού την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Απόρρητο