Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.) να κάψει.
- Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα μανιτάρια απλωτά σε μια στρώση και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μόνο μία φορά, ώστε να ψηθούν και να στεγνώσουν τελείως τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό επιπλέον χωρίς ανακάτεμα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ή ρίγανη. Αφήνουμε τα στεγνά μανιτάρια να κρυώσουν.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο, να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε στο μπολ τα μανιτάρια καθώς και την ελάχιστη υγρασία που έχουν βγάλει στο μεταξύ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
- Τέλος, ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί 24 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα.
- Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα της πίτας, ισιώνοντάς το με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με το σουσάμι.
- Ψήνουμε τη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.
- Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά εκτός φούρνου προτού την κόψουμε και τη σερβίρουμε.









