Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μείγμα λεμονιού-μουστάρδας, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό, να καρυκευτεί καλά.
- Αραδιάζουμε στη συνέχεια τα κοπανάκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου να ψηθούν και να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Στο μεταξύ, αποφλοιώνουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές, το
μαϊντανό, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά να αρχίσει να «σπάει» η ντομάτα. - Περιχύνουμε με την ωμή σάλτσα τα ψημένα κοπανάκια στο ταψί. Ανακινούμε με ένα κουτάλι τα υλικά ώστε να ενωθούν τα υγρά του ταψιού με τη σάλτσα και να βραχούν τα κοπανάκια.
- Σερβίρουμε απλώνοντας το γιαούρτι σε μακρόστενη πιατέλα με ένα κουτάλι. Αραδιάζουμε από πάνω τα κοπανάκια και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
- Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε χωριστό μπολ για συμπλήρωμα στο τραπέζι.