Νόστιμο κέικ με κασέρι
Τυρόψωμο με κασέρι. Όταν απλά υλικά συνδυάζονται με γνώριμες γεύσεις η επιτυχία είναι δεδομένη. Μια απλή συνταγή για να την εντάξετε σε αυτές που προτιμάτε ξανά και ξανά στην κουζίνα σας. Ένα τυρόψωμο σε φόρμα κέικ που θυμιζει κέικ τόσο στην όψη όσο και στην υφή. ¨Ενα αλμυρό κέικ για όλες τις ώρες. Μόνο του για το κολατσιό στο γραφείο ή στο σχολείο, για το πρωινό αλλά για όλες τις ώρες. Δίπλα σε μια σαλάτα αποτελεί ένα ιδανικό και χορταστικό ελαφρύ γεύμα. Όπως και να το απολαύσετε το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε. Είναι το τυρόψωμο με κασέρι που θα σας ζητάνε όλες τις εποχές του χρόνου, από τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μέχρι τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Είναι αυτό το τυρόψωμο σε φόρμα κέικ που δεν θα προλαβαίνει να κρυώσει για να τσιμπολογήσουν στα κρυφά, μικροί και μεγάλοι.
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ τα αυγα και τη μαργαρινη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για 3΄-4΄.
- Προσθέτουμε το αλευρι, το δυοσμο, το κασερι και στο τέλος, το baking powder.
- Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι ν’ αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Λαδώνουμε μια μακροστενη φορμα του κεικ.
- Αδειάζουμε μέσα το μειγμα για κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχαρα του φουρνου για περίπου 35΄.