Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι. Χοντροκόβουμε 3 ντομάτες και τις ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, να στεγνώσει η ντομάτα και να συμπυκνωθούν τα αρώματά της.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
- Το μεταφέρουμε στη συνέχεια σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα τις υπόλοιπες 2 ντομάτες.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το βασιλικό, τη ρίγανη, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Ενσωματώνουμε τα χτυπημένα αυγά και, τέλος, το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα πιο αραιό από τη ζύμη του κέικ.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 32 εκ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του με κουτάλι.Το πάχος της πίτας δεν πρέπει υπερβαίνει το 1 εκ.
- Απλώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και γαρνίρουμε με λίγες ελιές.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε την εύκολη ντοματόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να
ροδίσει η επιφάνεια και να στεγνώσει η καρδιά της. - Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει εκτός φούρνου προτού την κόψουμε σε μερίδες.