• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 ντομάτες τριμμένες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. κους κους ή άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για νηστίσιμη ντοματόσουπα

    Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο λόγω νηστείας, ρίχνουμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα, να πάρουν βράση.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους κους και σιγοβράζουμε την νηστίσιμη ντοματόσουπα για 20΄.

    Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

    Εάν δεν νηστεύουμε από το λάδι, ζεσταίνουμε 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα κολοκυθάκια για 3΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν μαζί τα υλικά για 10΄.

    Τότε, προσθέτουμε το κους κους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

    Σιγοβράζουμε για 10΄ επιπλέον.

    Μετά τη ντοματόσουπα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    ντοματόσουπα με ζυμαρικά
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται