Εκτέλεση
Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο για νηστίσιμη ντοματόσουπα, ρίχνουμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα, να πάρουν βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους κους και σιγοβράζουμε για 20΄. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Εάν δεν νηστεύουμε από το λάδι, ζεσταίνουμε 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα κολοκυθάκια για 3΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν μαζί τα υλικά για 10΄. Τότε, προσθέτουμε το κους κους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄ επιπλέον.