Πατάτες στο air fryer

Δημιουργήστε ακαταμάχητες τραγανές πατάτες στο air fryer, γαρνίρετε με ρίγανη και αλάτι και απολαύστε!

Εύκολη
0:40

2

10 λεπτά

30 λεπτά

πατατεσ στο air fryer

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε αλάτι.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες (στα τέσσερα) και κάθε κομμάτι στη μέση.
  3. Τις βράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγει όλο το νερό.
  4. Επαναφέρουμε τις πατάτες σε στεγνή κατσαρόλα.
  5. Ανακινούμε πολύ καλά την κατσαρόλα ώστε να σπάσουν εξωτερικά και να αποκτήσουν άγρια επιφάνεια.
  6. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακινούμε το σκεύος να λαδωθούν.
  7. Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά στους 200°C.
  8. Βάζουμε στο καλάθι του τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο για άρωμα.
  9. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακινώντας ενδιάμεσα μία φορά το καλάθι για να ροδίσουν ομοιόμορφα οι πατάτες και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
Απόρρητο