Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε αλάτι.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες (στα τέσσερα) και κάθε κομμάτι στη μέση.
- Τις βράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγει όλο το νερό.
- Επαναφέρουμε τις πατάτες σε στεγνή κατσαρόλα.
- Ανακινούμε πολύ καλά την κατσαρόλα ώστε να σπάσουν εξωτερικά και να αποκτήσουν άγρια επιφάνεια.
- Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακινούμε το σκεύος να λαδωθούν.
- Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά στους 200°C.
- Βάζουμε στο καλάθι του τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο για άρωμα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακινώντας ενδιάμεσα μία φορά το καλάθι για να ροδίσουν ομοιόμορφα οι πατάτες και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.