Πένες στο air fryer με ντοματίνια και φέτα

Μια γρήγορη σάλτσα με ψητά ντοματίνια και φέτα στο air fryer. Έτοιμη στον χρόνο που χρειάζονται τα ζυμαρικά για να βράσουν

Εύκολη
0:25

2 μερίδες

5 λεπτά

20 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.), το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το βαλσαμικό ξίδι. Τα ανακατεύουμε να κατεβάσουν
    τους χυμούς τους.
  3. Τοποθετούμε στον κάδο του air fryer θήκη μιας χρήσης και βάζουμε μέσα το μείγμα με τα ντοματίνια.
  4. Προσθέτουμε τα κοτσάνια βασιλικού.
  5. Κόβουμε τη φέτα σε 3-4 κομμάτια και τη μοιράζουμε στην επιφάνεια.
  6. Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού και ψήνουμε για 17 λεπτά στους 200°C.
  7. Αφαιρούμε τη φλούδα από το σκόρδο και λιώνουμε τη σάρκα του μέσα στα ντοματίνια. Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  8. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  9. Τις σουρώνουμε –κρατάμε λίγο από το νερό τους– και τις ρίχνουμε στα ψημένα υλικά.
  10. Ανακατεύουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών.
  11. Τέλος, προσθέτουμε φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα
Απόρρητο