Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σχίζουμε οριζόντια τις χρωματιστές πιπεριές (και το κοτσάνι τους), σχηματίζοντες έτσι μια θήκη στο σώμα τους. Αφαιρούμε
προσεκτικά τους σπόρους και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους. - Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το πλιγούρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά να
ρουφήξει τα υγρά του. - Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ενσωματώνουμε στη γέμιση το μαϊντανό, τη ρίγανη και τη φέτα. Γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον κάδο του air fryer και αραδιάζουμε μέσα τις πιπεριές, τη μια κοντά στην άλλη ώστε να μη
μετακινούνται. - Τις ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε τις πιπεριές με τη γραβιέρα και τις ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα, να λιώσει το τυρί.
- Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.