Ψευτοπετεινός με φλωμάρια Λήμνου

Ο «ψευτοπετεινός» είναι μία παραδοσιακή συνταγή. Αντί για πετεινό, χρησιμοποιούν μελιτζάνες και τα παραδοσιακά ζυμαρικά φλωμάρια Λήμνου.

Εύκολη

4-5 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

φλωμαρια λημνου

Υλικά

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για λίγα λεπτά.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις σφίγγουμε στο χέρι να αποβάλουν τα υγρά. Τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας για λίγα λεπτά να ροδίσουν ολόγυρα.
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε με κουτάλα να ψηθεί για 1 λεπτό.
  6. Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύουμε για  4-5 λεπτά να βγάλει τα υγρά της.
  7. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και σκεπάζουμε.
  8. Βράζουμε σε χαμηλή ένταση για 7-8 λεπτά ώστε να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.
  9. Τότε προσθέτουμε τα φλωμάρια Λήμνου στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  10. Προσοχή στο βρασμό γιατί τα υγρά είναι λίγα.
  11. Σερβίρουμε τον ψευτοπετεινό σε βαθιά πιάτα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
  12. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο τριμμένο τυρί Μελίχλωρο Λήμνου.

Tips

  • Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μιχαλίτσα Καγκή, από το χωριό Ρωμανού στη Λήμνο, και το  ΛΗΜΝΟΣ ΦΙΛΕΜΑ για την ζεστή φιλοξενία της «Ελληνικής Κουζίνας».
Απόρρητο