Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Θα μαγειρευτούν όλα σε ένα σκεύος και τα ριγκατόνι και κιμάς.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Με το χέρι χωρίζουμε τον κιμά σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Σοτάρουμε για δύο λεπτά να ροδίσει η κάτω πλευρά του κιμά. Μετά αναποδογυρίζουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη και την τριμμένη ντομάτα καθώς και ένα κοτσάνι βασιλικού.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει η σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να «σπάσει» η ντομάτα.
- Σπάμε τα κομμάτια του κιμά ανακατεύοντας.
- Συμπληρώνουμε βραστό νερό 3½ φλυτζάνια και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Μόλις βράσει ρίχνουμε τα ριγκατόνι, χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές.
- Αν βράζετε σε δυνατή φωτιά θα χρειαστείτε περισσότερο νερό.
- Αφού περάσουν 10 λεπτά και είναι σχεδόν έτοιμα τα ριγκατόνι προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα 1-2 κουταλιές και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ στο φούρνο τοποθετώντας το τηγάνι στην πάνω σχάρα, κάτω από το γκριλ, για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά και ζουμερά.