Ριγκατόνι με κιμά

Εύκολα ριγκατόνι, γευστική συνταγή σε ένα σκεύος, έτοιμη σε 30 λεπτά. Θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειάς σας σε χρόνο μηδέν.

Εύκολη
0:30

3

5 λεπτά

25 λεπτά

ριγκατονι - rigatoni bolognese

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Θα μαγειρευτούν όλα σε ένα σκεύος και τα ριγκατόνι και κιμάς.
  2. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  5. Με το χέρι χωρίζουμε τον κιμά σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  6. Σοτάρουμε για δύο λεπτά να ροδίσει η κάτω πλευρά του κιμά. Μετά αναποδογυρίζουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  7. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη και την τριμμένη ντομάτα καθώς και ένα κοτσάνι βασιλικού.
  8. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει η σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να «σπάσει» η ντομάτα.
  9. Σπάμε τα κομμάτια του κιμά ανακατεύοντας.
  10. Συμπληρώνουμε βραστό νερό 3½ φλυτζάνια και αφήνουμε να πάρει βράση.
  11. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα ριγκατόνι, χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές.
  12. Αν βράζετε σε δυνατή φωτιά θα χρειαστείτε περισσότερο νερό.
  13. Αφού περάσουν 10 λεπτά και είναι σχεδόν έτοιμα τα ριγκατόνι προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα 1-2 κουταλιές και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  14. Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ στο φούρνο τοποθετώντας το τηγάνι στην πάνω σχάρα, κάτω από το γκριλ, για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  15. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά και ζουμερά.

ριγκατονι - rigatoni bolognese

Απόρρητο