Ρολό με κιμά κοτόπουλο και πατάτες

Μία συνταγή μαμαδίστικη και κυριακάτικη είναι και το ρολό κοτόπουλο. Μπορούν όλοι να το φτιάξουν, εύκολα και γρήγορα και να τους ξετρελάνουν όλους

Δύσκολη
1:25

8

15 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

Ρολό με κιμά κοτόπουλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  1. Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στο ρολό με κιμά κοτόπουλο στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, έτσι ώστε να γίνουν διάφανα χωρίς να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο (σπασμένο) και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ρολό κοτόπουλο, καθώς επίσης και τα 2/3 από τη σάλτσα ντομάτας. Κρατάμε λίγη σάλτσα για το τελείωμα του ρολού.
  2. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα κιμά πρέπει να είναι αφράτο, όχι σφιχτό.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες στρογγυλές.
  2. Τις βάζουμε σε ταψί.
  3. Περιχύνουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και μετά με το ζωμό.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Δίνουμε σχήμα ρολού στον κιμά και ακουμπάμε πάνω στις πατάτες.
  6. Καλύπτουμε την επιφάνεια του ρολού με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  7. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ξεσκεπάζουμε το ταψί.
  3. Ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά για να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί μέχρι μέσα το ρολό.
  4. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε φέτες.
  5. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
  6. Βάζουμε πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα.

Tips

  • Προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ζύμωμα (περίπου 1/3 φλυτζανιού, όχι παραπάνω), αν το μείγμα φαίνεται σφιχτό.
Απόρρητο