Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε να βραχούν.
- Στρώνουμε το μπισκοτένιο μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Το ανασηκώνουμε στα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους ώστε να σχηματίσουμε μια θήκη όπου θα μπει η κρέμα.
- Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για 20 λεπτά, να σφίξει.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
- Ψήνουμε στη συνέχεια την παγωμένη βάση στη μεσαία σχάρα, για 10-12 λεπτά, μέχρι να μοσχομυρίσει η κουζίνα μπισκότο. Την αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το σύρμα να ενωθούν καλά.
- Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και την προσθέτουμε στους κρόκους.
- Χτυπάμε με το σύρμα τα υλικά να ενωθούν.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη μισή ζάχαρη μέχρι να έρθει σχεδόν σε σημείο βρασμού.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και αραιώνουμε σιγά σιγά το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας για να
ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία του. - Στο τέλος το επαναφέρουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας έντονα για να δέσει η κρέμα.
- Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος, το αποσύρουμε από την εστία και ενσωματώνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, την περνάμε αμέσως από ψιλή σήτα.
- Γεμίζουμε την μπισκοτένια βάση με κρέμα σοκολάτας και την καλύπτουμε με μεμβράνη – να εφάπτεται στην επιφάνειά της αποτρέποντας το σχηματισμό κρούστας.
- Μόλις κρυώσει, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο (σκεπασμένη πάντα), για 2½ ώρες ή μέχρι να σερβίρουμε.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μείγμα σε μέτρια προς
δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν στην επιφάνειά του κορυφές. - Πριν από το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με τη σαντιγί χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με χοντρή μύτη δίνοντας ύψος στο γλυκό.
- Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε την τούρτα σε τρίγωνα κομμάτια.