Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μπλέντερ την παρμεζάνα με το βασιλικό μέχρι να αποκτήσουμε μια πράσινη σκόνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
για το σερβίρισμα. - Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπασμένο σκόρδο για 1–2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φλούδα παρμεζάνας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά να «σπάσουν»
τα ντοματίνια. - Αφαιρούμε το σκόρδο και την παρμεζάνα και πολτοποιούμε τα ντοματίνια στο μπλέντερ.
- Σουρώνουμε την κρέμα ντομάτας σε σήτα και την επαναφέρουμε στο τηγάνι.
- Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία
τους. - Με τη βοήθειας μιας τσιμπίδας, τα μεταφέρουμε, έτσι όπως στάζουν, στη ζεστή σάλτσα προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο
από το νερό τους. - Ανακατεύοντας κυκλικά στο κέντρο, αφήνουμε τη μακαρονάδα στη φωτιά για 1–2 λεπτά ακόμα, να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα
των ζυμαρικών και να πυκνώσει η κρέμα ντομάτας. - Μοιράζουμε τα σπαγγέτι σε δύο πιάτα και τα περιχύνουμε με λίγη βελούδινη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με το
τρίμμα παρμεζάνας-βασιλικού και λίγη μπουράτα και σερβίρουμε αμέσως.









