Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε ένα φύλλο κρούστας από τη συσκευασία και το βάζουμε στο ταψί.
- Το τσαλακώνουμε ελαφρά και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C, στον αέρα, να στεγνώσει τελείως και να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το θρυμματίζουμε.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 5-6 λεπτά, μέχρι να αποβάλει την υγρασία της.
- Όταν στεγνώσει, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της κολοκύθας σε ένα ανοιχτό μπολ να κρυώσει.
- Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, το αβγό και τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ενσωματώνουμε στη γέμιση το θρυμματισμένο φύλλο να τραβήξει όλα τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 26-28 εκ.
- Ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και βγάζουμε ένα στον πάγκο.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και κατά μήκος της μακριάς πλευράς και διπλώνουμε στη μέση. Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και αφήνουμε μικρές κουταλιές στεγνής γέμισης.
- Τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό και το ακουμπάμε, με την ένωση προς τα κάτω, στο κέντρο του ταψιού 26-28 εκ., στρίβοντάς το σε σαλιγκάρι. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα στρίβοντας κάθε φορά το ρολό και μεγαλώνοντας τον κύκλο της πίτας.
- Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες νερού.
- Ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 50 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλάει ολόκληρη από το ταψί.