• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
28
  • 600 γρ. σπανάκι
  • 1 τεμάχιο/ια κολοκυθάκι
  • 1 τεμάχιο/ια κρότο
  • 100 γρ. κινόα
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
  • 4 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
  • 4 τεμάχιο/ια αυγά
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. μπέικιν παουντερ
  • 4 κ.σ. βρώμη
  • δυόσμο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά σε ένα σουρωτήρι.

    Μουλιάζουμε την κινόα για 2-3 λεπτά.

    Στο τηγάνι

    Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και την κινόα.

    Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.

    Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.

    Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, την κινόα, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν παουντερ και τα μυρωδικά.

    Ρίχνουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.

    Προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό.

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.

    Βγάζουμε το μίγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας.

    Στο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά.

    Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

    Τρώγονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται